12 Ocak 2013 Cumartesi

Havuçlu Kek Tarifi


Havuçlu keki çok fazla yaptığımı söyleyebilirim. Bundan yaklaşık 10 gün öncesinde arkadaşlarım ile birlikte otururken, 5 çayına bir kek olsaydı ne güzel olurdu diye düşündük.İçimden bu hafta sonu havuçlu kek planı yapmak geldi hemen...

Yaklaşık aynı malzemeleri kullanmama rağmen kek tariflerinde ne kadar ölçü kullansanız bile kullanmış olduğunuz fırının sıcaklığı tepsi kalıbının kalitesi bunların hepsi emin olun kekin kalitesini etkiliyor.

Eğer bir zaman kısıtlamanız yoksa yumuşacık , pamuk gibi bir kek yapmak istiyorum diyorsanız aşağıdaki malzemeleri ve aşamaları sırasıyla yapmanızı şiddetle öneriyorum sizlere.

Kullanılan malzemeler ( Havuçlu kek )

4 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
2 Su Bardağı Şeker
3 Su Bardağı (Rendelenmiş) Havuç
2,5 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı (İri Çekilmiş) Ceviz
1 Adet Limon Kabuğu Rendesi
2 Tatlı Kaşığı Tarçın
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya


Yapılışı

Yumurtaları ve şekeri, şeker eriyene kadar karıştırın. Üzerine yağı ekleyin çırpmaya devam edin.
Malzemeleri (un, tarçın, kabartma tozu ve vanilya) bir kaba eleyin. Limon kabuğu ve havuç rendesini ekleyin.
Çırptığınız sıvı malzemeyi (yumurta, şeker, yağ) karışıma ekledikten sonra biraz daha karıştırın.
Katı yağ ile yağlayıp, un serptiğiniz kalıba dökün ve 180 derecede yaklaşık 50 dk. (batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar) pişirin.

NOT 1 :Kekin üzerine çikolata sos  dökmek zorunda değilsiniz ; sade olarak da nefis bir kek, ben de ilk kez soslu denedim ve muhteşem oldu.
NOT 2 : Kek karışımı miktar olarak fazla oluyor, büyük bir kek kalıbı kullanmanızda yarar var. - Havuçlu Kek Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder