Herkesin ve her yörenin kısır yapımı yapılışı ve kullanılan malzemeler farklı olur.Hamaratanne.com yine hamaratlığını sizler için gösteriyor pratik ve lezzetli kısırı aşama aşama sizler için hazırlıyor.
Malzemeler
2 su bardağı ince bulgur (köftelik bulgur)
1,5 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
1/2 çay bardağından biraz fazla limon suyu (ekşiyi seviyorsanız daha fazla ilave edebilirsiniz)
1,5 tatlı kaşığı tuz
Yarım demet maydanoz
7-8 tane taze soğan
Kornişon turşu 10-15 adet
1/2 su bardağına yakın zeytinyağı
3 çorba kaşığı nar ekşisi
Damak tadına göre ; Kırmızı toz biber, karabiber, sumak ve ilave etmek istediğiniz diğer baharatlar
*Ben ekstradan kıyılmış dere otu ve minik minik doğranmış sarımsakda ilave ediyorum yinede size kalmış diyebilirim.
- Kısır Tarifi
Malzemeler
2 su bardağı ince bulgur (köftelik bulgur)
1,5 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
1/2 çay bardağından biraz fazla limon suyu (ekşiyi seviyorsanız daha fazla ilave edebilirsiniz)
1,5 tatlı kaşığı tuz
Yarım demet maydanoz
7-8 tane taze soğan
Kornişon turşu 10-15 adet
1/2 su bardağına yakın zeytinyağı
3 çorba kaşığı nar ekşisi
Damak tadına göre ; Kırmızı toz biber, karabiber, sumak ve ilave etmek istediğiniz diğer baharatlar
*Ben ekstradan kıyılmış dere otu ve minik minik doğranmış sarımsakda ilave ediyorum yinede size kalmış diyebilirim.
- Kısır Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder