1 Mart 2013 Cuma

Soya Soslu Tavuklu Noodle Tarifi


Sebzeli tavuklu noodle tarifimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Öncelikle noodle nedir?

Noodle = Çin Eriştesi yada çin makarnası diyebiliriz fakat bu makarnayı çeşitli soslar ile daha lezzetli tarifler elde edebiliriz.Noodle yapmak için bu erişteleri hemen hemen bütün süpermarketlerde makarna reyonlarında rahatlıkla bulabilirsiniz.

Soya, teriyaki, istiridye gibi soslar ile tariflerinizi çeşitlendirebilirsiniz.

Soya soslu tavuklu noodle

Malzemeler:

4 kişilik tarif için:
1 adet kabak
2 adet havuç
2 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
2 parça tavuk göğsü ~450 gr
3 parça ~ 175 gr noodle

Hazırlanış:
Tüm malzemeleri julyen kesiyoruz. Vitaminini ve besin değerlerini kaybetmemesi için ben sebzeleri seramik bıçakla kesmeyi tercih ediyorum.

Noodle için yarım tencere suyu kaynatıyoruz ve noodle'ı içine atıyoruz. Noodle tamamen suyun içine batmış şekilde 3-4 dk daha kaynatıp ateşi kapatıyoruz ve suyun içinde soğumaya bırakıyoruz. Süzmüyoruz.

Sebzelerin pişme süresi daha az olduğundan sebzelerin rengini kaybetmemesi için tavuk ve sebzeleri ayrı tavlarda az yağda soteliyoruz. Sebzeleri sotelerken, önce biberler, daha sonra havuç lar biraz öldükten sonra , en son kabağı ekliyoruz.

Sebzeler ve tavuk sotelendikten sonra tavuğu sebzelerin bulunduğu wok tavaya ekliyoruz ve biraz karıştırıyoruz.
Son olarak noodle'ı suyun içinden suyunu süzdürerek wok tavaya aktarıyoruz ve soya sosunu ekleyerek karıştırıyoruz.

Soya sosu kullanılan yemeklerde kesinlikle tuz kullanmıyoruz. Ancak yemek piştikten sonra tuzu yetersiz gelirse sonradan da soya sosu ilave edebiliriz.
Bu yemekte kullanılan sebzelerin çeşitleri ve miktarları damak zevkinize göre değiştirilebilir.

Örneğin yemeğinizi, soya filizi, konserve mısır veya baby mısır ile de süsleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun.

Soya sos ile yapılan diğer tarifime bakmak isterseniz Soya soslu tavuk tarifine bakabilirsiniz.











  - Soya Soslu Tavuklu Noodle Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder