24 Mart 2013 Pazar

Etimek Tatlısı Tarifi


Çok basit bir tatlı tarifi olmasına karşın bir o kadarda lezzetli bir tatlıdır etimek tatlısı tarifi.Etimek büsküvilerini çok rahatlıkla marketlerde bisküvi reyonlarında raflardan bulabilirsiniz.Etimek ile bir çok tarif çıkartabilir kendinize göre tatlı çeşitleri elde edebilirsiniz bunu yapmak sizin hayal dünyanıza kalmış.

Etimek tatlısı tarifi nasıl yapılır?

Öncelikle etimeklerimizi dikdörtgen ( yuvarlakta kenarlarınız kırmamız gerekiyor)kap içerisine diziyoruz.

Diğer taraftan 1,5 bardak şekeri bir kap içerisine koyarak kısık ateşte renkleri kahve hale gelinceye kadar yakılır.

Çok fazla ateşte tutmayın yani şeker çok yanmasın acı bir tat verir tatlımıza.

Ardında 2,5 bardak su eklenir suyu koyarken dikkatli olun çıkacak olan buhar cildinizi yakabilir.

Etimek Kreması nasıl hazırlanır?

3 fincan un
3 fincan şeker
1lt süt
1 vanilya

1 pakette kremşanti

Etimeklerin üzerine sıcak şekerli su yedirilir, etimeklerin kuru kalmamasını dikkat etmeyi unutmayın.

Daha sonra hazırlamış olduğumuz kremayı konulur üzeri krema ile kaplanır soğuduktan sonra hazırlamış olduğumuz krem şanti ile yüzeyi kaplanır.(Krem şanti soğuyunca kaplanır yoksa sıcaklıkla erir).Krem şanti tarifini genel tarifler kısmında bulabilirsiniz.

En son olarak çikolata sos ile üzerine halkalar çizerek değişik desenler elde edebilirsiniz.

Yarım saat kadar dolapta dinlendirmeniz lezzet açısından faydalı olacaktır.Afiyet olsun.






- Etimek Tatlısı Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder