12 Mart 2013 Salı

İki Renkli Kurabiye Tarifi



1(250g) paket margarin oda sıcaklığında yumuşamış olucak.
2 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet vanilya
1 adet kabartma tozu
Alabildiğince un
Kakao

Kakao hariç tüm malzemeleri terin bir kap içerisine alarak hamuru yoğurun.

Unu yavaş yavaş ekleyerek hamurumuzu ele yapışmayacak kıvama gelinceye kadar un ilave edin.

Hamur hazır olduğu zaman iki parçaya ayırın.İkiye ayırdığımız hamurların bir bölümüne 3 yemek kaşığı kakao ekleyerek tekrar yoğurun.

Birisi kakaolu diğeri sade olan iki farklı renkte hamurumuzu 15 dakika kadar buzdolabında eklettikten sonra şekillendirmeye geçebiliriz.

Hamurumuzu dilediğiniz şekilde şekillendirebilirsiniz.Ben size resimdeki şekillendirmeyi nasıl yaptığımı anlatacağım.

Elde ettiğimiz  hamuru oklava veya merdane ile ayrı ayrı açın daha sonra açmış olduğunuz hamurları üst üste koyduğunuz hamurları rulo haline getirin ve 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin.

Kakao hariç tüm malzemeleri derince bir kaba alarak hamuru yoğurun. Unu yavaş yavaş ekleyerek hamurunuz ele yapışmayacak kıvama gelen kadar un ekleyin. Hamur hazır olduğunda iki eşit parçaya bölün. İkiye böldüğünüz hamurlardan bir tanesine 2-3 yemek kaşığı kakao ekleyerek tekrar yoğurun. Biri kakaolu diğeri ise sade olan iki adet hamurumuz oldu. Hamurları 15-20 dakika kadar buzdolabında beklettikten sonra şekillendirmeye geçebiliriz.

Cevizden biraz büyük parçalar haline kare kare  keserek masa üzerinde yuvarlayarak renkler birbirine çok karışmayacak şekilde toplar haline getirin.İki renki kurabiye pişirilmesi aşamasına geldi.

Hamur pişerken biraz kabaracak ve yayılacaktır tepsiye dizerken dikkat etmekte yarar var.

200 derece de önceden ısıtılmış(önceden ısıtılmış olması önemli) fırında hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz...

İki renkli kurabiye tarifimize ait bir kaç kare resim aşağıda yer alıyor.

  - İki Renkli Kurabiye Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder