26 Mart 2013 Salı

Krem Karamel Tarifi


Krem karamel tatlısı tarifimi sizlerle paylaşmak istiyorum .Karamel seven takipçilerimin beğeniyle karşılayacakları bir tarif olup yapımı oldukça pratiktir.
Ayrıca krem karamel tarifi yoğun yumurta içermesinden dolayı kalori yönünden yüksektir bu yüzden diyet yapanlara peşinen söylemek istiyorum.Fakat bu tatlının bağımlısı da oldukça fazla.
Evde bulunan malzemeler ile kolayca hazırlayabileceğiniz bir tatlı olup bir kere denemekte yarar var diyebilirim.

Krem Karamel yoğun yumurta içermesi nedeniyle kalorisi fazla olan ve herkes tarafından tercih edilen bir tatlı değil. Fakat bunun yanı sıra fanatiklerinin sayısıda az değil :) Henüz hiç denemediyseniz evde rahatlıkla bulabileceğiniz malzemelerle hazırlayabileceğiniz bu tatlıya en azından bir kerede benim tarifimle şans vermenizi öneririm.



Malzemeler
• 1 su bardağı toz şeker
• 4 yumurta
• 1 paket vanilya
• Yarım litre süt

Yapılışı

 Yarım su bardağı şekeri tavaya kısık ateşte karıştırırak eritin
 Karamel haline geldiği zaman kaselere paylaştırın eşit miktarda.
 Yumurta ve geriye kalan şekeri ve vanilyayı bir kase içerisinde mikser ile iyice çırpın.
 Ilık sütü azar azar karışıma ilave ederek, çok fazla köpürmeden çırpın.
 Tabanlarına karamel döktüğünüz kaselere karışımı paylaştırın.
 Kaseleri fırın tepsisine yerleştirin ve tepsinin yarısına kadar su doldurun.
 180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın ve oda ısısına geldiğinde buzdolabına yerleştirin.
En az 2 saat bekleterek servis edebilirsiniz.
Bardaklar şekilli olursa daha güzel bir görünüm elde edebilirsiniz.
- Krem Karamel Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder