26 Mart 2013 Salı

Revani Tarifi


Hazırlanışı çok pratik ve bir çok kişinin sevdiği klasik tatlılarımızdan birisidir.Hafif olduğundan dolayı diğerlerine nazaran daha çok yapılır.Bir bakıma revaniyi şurup ile ıslatılmış kek diyebiliriz.Üzerine genelde hindistan cevizi veya fıstık ile süsleyebiliriz.



Malzemelerimiz
•    4 yumurta
•    1 su bardağı yağ
•    2 su bardağı un
•    1 su bardağı irmik
•    1 paket vanilya
•    1 çay bardağı toz şeker
•    1 su bardağı yoğurt
•    1 paket kabartma tozu
•    1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

Şerbeti İçin
•    5 su bardağı su
•    4 su bardağı şeker
•    1/2 limonun suyu

Toz şeker , su ve limon suyunu bir tencere içerisine alın.K

Karışım kaynamaya başladığı zaman ateşi kısın ve 15 dakika daha o şekilde kaynatmaya devam edin.

Yumurta, yoğurt ,vanilya ve yağı mikser ile çırpıyoruz.

İrmiği, limon kabuğunu rendelenmiş,un ve kabartma tozunu ilave edip çırpmaya devam edelim.

Hamuru yağlanmış dikdörtgen kap içerisine boşaltın.

180 derece olan fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirmeye devam edin.

Fırından çıktıktan sonra soğumuş şerbeti üzerine yavaş yavaş dökün.

Yarım saat oda sıcaklığında dinlendirerek buzdolabınıza yerleştirin.

Yapım aşamaları :

1.    Toz şeker, su ve limon suyunu tencereye alın.
2.    Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve 20 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakın
3.    Yumurta, yoğurt, vanilya ve yağı mikserle çırpın.
4.    İrmik, rendelenmiş limon kabuğu, un ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin.
5.    Hamuru yağlanmış dikdörtgen şeklindeki cam kabın içine aktarın.
6.    Önceden 180 C’ye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
7.    Fırından çıkartarak soğumuş şerbeti üzerine gezdirerek dökün.
8.    1 saat oda sıcaklığında dinlendirip, buzdolabına koyun.
9.   Kaymak ve hindistan cevizi serperek servis edebilirsiniz.

Revani tarifi hazır.Afiyet olsun.... - Revani Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder