31 Mart 2013 Pazar

Dereotlu Poğaça Tarifi


Evinizde solmaya başlayan dere otlarınızı kesinlikle atmayın hep birlikte tarifim ile onların hepsini değerlendireceğiz.
Dereotlu poğaça tarifi hem pratik hem lezzetli bir tarif  olup hemde  çok fazla malzemeye ihtiyaç duymayan bir tariftir.

Gerekli olan malzemeler :


125 gram tereyağı
Yarım su bardağı zeytin yağı veya fındık yağı
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı yoğurt
1 kahve fincanı kıyılmış dereotu
3,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu

Oda sıcaklığındaki tereyağı , sıvı yağı ve yoğurdu bir kap içerisinde güzelce karıştırın.

Yumurtanın sarısını poğaçaların üzerine sürmek için başka bir kaba ayırın.

Yumurta akı , dereotu ve tuzu yağlı karışıma ekleyerek karıştıralım.

Elemiş olduğumuz un ve kabartma tozunu da yavaş yavaş ekleyerek elimize yapışmaya bir hamur elde edinceye kadar yoğurmaya devam edin.

Hazırlamış olduğumuz hamurdan ceviz iriliğinde parçalara koparıp elimizde yuvarlayalım.

Yağlı tepsilere dizerek üstlerine yumurta sarısı sürelim dilerseniz biraz susam veya çörek otu ekleyebilirsiniz üzerine.

170 derece fırında 30 dakika pişirin ve servis yapın.

Dereotlu poğaçalarımız servise hazır.



- Dereotlu Poğaça Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder