3 tane orta boy kabak
1 adet soğan ( soğanı rendeliyoruz)
2 adet yumurta
2 kahve fincanı kadar un
1 avuç içi kadar maydanoz (ince kıyılmış)
Tuz ve karabiber - göz kararı
Kabağı yemeklerde kullanmayı çok severim.Uzun süredir mücver yapmadığımı düşündüm ve mücver tarifimi de hamaratanne takipçileri ile paylaşmam gerektiğini düşündüm.Kesinlikle bir kere olsa bile mücver tarifimi denemenizi istiyorum.Ayrıca mücver yerken hiç bir zaman kabak tadı veya kokusu almıyorsunuz.İçine istediğinize bağlı kaşar ekleyebilirsiniz ama sıcak sıcak yemeniz lazım kaşar ilave edecekseniz yoksa soğuduğu zaman hiç bir büyüsü kalmıyor malesef... Kabaklı mücver
Şimdi işin mutfağına geçelim yani tarifi sizlerle paylaşalım.
Kabakların kabuklarını soyup rendeleyin ve tel süzgü ile suyunun süzülmesi için biraz bekleyin bu arada sitemizdeki diğer tariflere göz gezdirebilirsiniz...
Daha sonra tüm malzemeleri karıştırıyoruz ve iyice kızmış yap içerisine bir kaşık içerisini dolduracak şekilde dökerek arkalı önlü kızartıyoruz.
- Mücver Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder