25 Mart 2013 Pazartesi

Alman Pastası Tarifi


Alman pastası için gerekli olan malzemelerimi altta paylaştım.Alman pastası keki pandispanya kekine benzediğini söyleyebilirim.

Malzemelerimiz

125 gr margarin
1 çay bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1,5 çay bardağı şeker
3,5 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu

Kreması için ;

yarım kilogram süt
1 çay bardağı şeker
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı margarin
1 paket vanilya

Öncelikle alman pastası tarifi mutlak denenmeli olan bir pasta tarifi olarak söyleyebilirim.

Pasta yapımına başlarken öncelikle ilk olarak margarini eritiyoruz.

Derince bir kap içinde yumurta ve şekeri ilave ederek beyazlaşana dek çırpma teli ile çırpalım.

Sonrasında yoğurt, erimiş olan margarin , un ve kabartma tozunu ilave ederek iyice karıştıralım.

Hamur biraz koyu kıvamlı olacaktır.Çok geniş olmayan yuvarlak bir kalıp içerisine dökerek 170 derece fırında pişmeye bırakalım.

Kek piştikten sonra soğumaya bırakalım bu aradaki zamanda kremayı hazırlayalım.Kreması için yukarıda vermiş olduğum malzemeleri koyulaşana kadar kısık ateşte ocakta pişirelim.

Krema hazır olduğunda keki ortasından iki eşit parçaya ayıralım ( misine veya kalın ip ile kolay kesebilirsiniz :) )

Hazırlamış olduğumuz kremayı kekin arasına güzelce dökerek iyice eşit şekilde yayalım.

Diğer parça ile üzerine kapatalım üzerine pudra şekeri serpelim hepsi bu kadar alman pastası tarifimi misafirlerimizin huzuruna çıkmaya hazır.alman pastası.

- Alman Pastası Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder