27 Mart 2013 Çarşamba

Ayva Tatlısı Tarifi


Ayva tatlısı aslında pek yapılan bir tatlı tarifi değildir açıkcası.Bir kere bir yerde tadına bakınca hoşuma gitti çok beğendim açıkcası.Birgün yapmayı düşünmüştüm mevsimi geçmeden deneyeyim dedim.Tarifi de olmadan cesaret edemedim bir arkadaşımdan aldım.Denemem başarılı oldu diyebilirim.

Hiç restoranlarda tattığım gibi ağır ve çok yoğun şekerli olmadı aksine hafif ve yenilebilir tatlı oldu diyebilirim.

Ayva tatlısı için gerekli olan çok fazla malzemede yok aslında.

Gerekli olan malzemeler:

4 küçük boy ekmek ayvası
2 çubuk tarçın
1 su bardağı şeker
Dolgu için kaymak veya krem şanti

Öncelikle ayvaları ortadan ikiye bölerek ortasındaki çekirdek kısmını alarak çekirdeklerini ayıralım.

Fırını 200 dereceye getirelim ve ayvaları kabukları aşağıya gelecek şekilde yerleştirelim.Ayırmış olduğumuz çekirdekleri ortasındaki çukur bölüme yerleştirelim.(Ayvalar pişince çekirdekleri atacağız.Çekirdekleri renk vermesi için kullanıyoruz.)

Üstlerine 1 su bardağı şeker ve suyu eşit şekilde döküyoruz.İki parça çubuk tarçın kabuğunu fırın tepsisine koyarak fırına veriyoruz.

Yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz ve ayvaları ters çevirip tekrar 20 dakika kadar daha pişirip fırından çıkarıyoruz.

iyice soğuyunca birer tane tabaklara porsiyon olarak dışı tabağa gelecek şekilde dizip tepsi biriken sudan bir çorba kaşığı suyundan içindeki çukur bölüme döküyoruz.Üzerine 1  tatlı kaşığı kadar kaymak veya kremşanti koyabilirsiniz.

Ayva tatlısı tarifi hazır.Eğer elinizde hala ayva varsa bu ayvaları ayva reçeli olarak değerlendirebilirsiniz.Ayva reçeli tarifini reçel tarifleri kategorisinden bakabilirsiniz.





  - Ayva Tatlısı Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder