17 Mart 2013 Pazar

Patatesli Peynirli Börek Tarifi


Ne yaparsak yapalım ne kadar kilo alırsak alalım, ne kadar diyet yapıyor olsak bile böreklerden ve hamur işlerinden vazgeçemiyoruz.Ummadığımız bir anda karşımıza öğün olarak kendimizi alamadığımız bir lezzet çıkıyor karşımıza.Şimdi size başka bir yufkalı patatesli peynirli börek tarifi paylaşacağım siz yine kilolarınızı kontol altında tutun... :)

Malzemeler:

1 kg yufka
1 adet yumurta
1 su bardağı süt ( sütlaç )
1 su bardağı sıvı yağ

İç malzeme:


4-5 adet orta boy haşlanmış patates ( Patates püresi tarifi )
200 gr beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
Üzeri için:
Susam ve yumurta sarısı

Yapılışı:
Öncelikle sos hazırlamak için süt , sıvı yağ ve yumurtayı iyice karıştırıyoruz.
Başka bir yer haşlanmış patatesleri rendeliyoruz ve peyniri ezerek maydanozu içerisine ince ince kıyın hepsini birlikte karıştırın.
Yufkanın birisini tezgah üzerine sererek , üzerine hazırlamış olduğumuz sosu 2-3 yemek kaşığı kadar dökerek her tarafına güzelce yayın.
Daha sonra bir ucunu orta kısmına getirin ve düz olan kısmına karıştırmış olduğumuz iç malzemeden koyarak rulo şeklinde sararak önceden yağlanmış tepsiye yerleştirin.
Diğer kalan yufkalara da aynı işlemi uygulayın.Patatesli börek tarifi üzerine yumurta sarısı ve kalan sosu sürerek hafif susam serpin ( karaca ot  koyabilirsiniz extra ) 200 derece fırında pişirin.
Patatesli Peynirli börek tarifimiz hazır afiyet olsun.
- Patatesli Peynirli Börek Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder