16 Mart 2013 Cumartesi

Sakallı Peynirli Poğaça Tarifi


Sakallı poğaça ismini poğaçanın kenar kısımlarına koymuş olduğumuz maydanoz yapraklarından feyz alınmıştır ismi konulurken bu poğaçanın özelliği yenilirken ağzımıza hafif ıslaklık vermesidir.Normal poğaça yerken birşey ihtiyacı duyabilirsiniz bu poğaça o kadar yumuşak ve yerken o kadar lezzetli ki mutlaka denenmesi gereken bir tarif.

Malzemeler :

1 su bardağı ılık süt
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı şeker
1/2 tatlı kaşığı tuz
1/2-1 yemek kaşığı instant kuru maya
4,5 su bardağı un (kademeli olarak ekleyin )
Labne peynir
Beyaz peynir
Maydanoz
Kaşar peynir

Üzeri İçin:
Yumurta sarısı

Peynirli poğaça tarifimizde içerisinde hem kaşar hem beyaz peynir bulunmaktadır.

Karıştırma kabına 1 su bardağı ılık süt 1/2 su bardağı yoğurt ve sıvı yağ ilave ediyoruz.İçerisine 1 adet yumurta kırın , 1 yemek kaşığı toz şeker, 1/2 tatlı kaşığı tuz ve yarım yemek kaşığı kuru maya ekleyin.En son olarak 4  buçuk su bardağı kadar unu yavaş yavaş ilave ederek yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğuruyoruz.

Un miktarı unun cinsine göre değişir, bu yüzden unu kademeli olarak ilave edelim.

Hazırlamış olduğunuz hamurun üzerini bir örtü ile kapatarak ılık bir yerde mayalanması için kabarana kadar bekletiyoruz.

Sonrasında hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak avucumuzda yuvarlıyoruz.

Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisi içerisine dizeleyin.Sakallı peynirli poğaça tarifi.

Tepside kısa bir süre kabarana kadar bekletin.Üzerilerine yumurta sarısını sürerek önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Pişmesi tamamlanan poğaçaları fırından alarak soğumaya bırakıyoruz ve poğaçaların ortalarının yarım kesin içerisine sevdiğiniz herhangi bir peynirden koyarak kesik kısmını kapatmak için labne veya krem peynir ile doldurun.

Peynir sürdüğünüz yerin üzerine ince ince kıyılmış maydanoz veya dereotu kaşar peynir yada pul bibere batırarak servis edebilirsiniz.

Sakallı poğaça tarifimden bir kaç kare ekledim sizler için.



 

  - Sakallı Peynirli Poğaça Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder