6 Mart 2013 Çarşamba

Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi


Hindistan cevizli kurabiye tarifimi siz sevgili takipçilerim için hazırladım.Bu kurabiyelerinizi özel günlerinizde misafirlerinize yaparak alışa gelmiş kurabiye tariflerine alternatif olarak sunabilir ve hünerlerinizi sergileyebilirsiniz.
Malzemeler :

250gr margarin ( oda sıcaklığında)
2 su bardağı pudra şekeri.
2 yumurta. ( 1 yumurtanın beyazı üzeri için ayırılacak.)
1 çay bardağı sıvı yağ.
1 çay bardağı nişasta.
1 paket vanilya şekeri.
1 paket kabartma tozu.
1 su bardağı hindistan cevizi.( hamurun içine konulacak.)
1 çay kaşığı tuz
kulak memesi kıvamına gelene kadar un kullanabilirsiniz.

( hamur elinize yapışmayacak kadar koymanız yeterli)

Hamurumuzu yoğuracak olduğumuz kap içerisini kıralım.Bir yumurtanın beyazını bir kase içerisinde ayıralım.Sırası ile oda sıcaklığında beklettiğimiz margarin,pudra şekeri,sıvı yağ,vanilya şekeri bir çay kaşığı tuz ilave ederek kap içerisindeki malzemeleri karıştırıyoruz.1 su bardağı hindistan cevizimizi,nişastayı ,unu ve kabarma tozunu kademeli olarak hamur karışımı içerisine ilave edelim.

Ele yapışmayan tabiri caizse kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar un ilavesi yaparak hamurumuzu hazır hale getirelim.

Hamurumuzu yoğuracağımız kaba yumurtalarımızı kıralım.( Bir tanesinin beyazını ayrı bir kaseye ayıralım.) Sırası ile oda sıcaklığında margarin, pudra şekeri, sıvı yağ, vanilya şekeri, bir çimdik tuz koyalım ve elimizle malzemeleri iyice katıştıralım. 1 su bardağı hindistan cevizini, nişastayı, unu ve kabartmatozunu aşamalı olarak hamurumuza ilave edelim. Ele yapışmayan, kulak memesi yumuşaklığında bir hamurumuz olmalı.

Hazır olan hamur karışımından ceviz büyüklüğünde parçalar haline getirerek elimizde yuvarlıyoruz.Ön ayırtmış olduğumuz yumurtanın beyazına daha sonra hindistan cevizine batırarak tepsimize sıralayalım hepsi bu kadar.

Hindistan cevizli kurabiye tarifimiz hazır.
Önce 200C* de 10 dakika sonra 180C* altı üstü pembeleşene kadar pişirelim.

Hindistan cevizli kurabiye tarifim ile ilgili bir kaç kare paylaştım.






 

  - Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder