20 Mart 2013 Çarşamba

Mercimek Köftesi Tarifi


Son günlerde gelen yoğun istek üzerine sizlerle paylaşmak istiyorum mercimek köftesi tarifimi.

1/2 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı ince bulgur (köftelik bulgur)
500 ml su (2 su bardağından 2 parmak fazla)
1 adet o kuru soğan
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı  biber salçası
1 yemek kaşığı kadar domates salçası
1/2 tatlı kaşığı karabiber
İstediğiniz miktarda pulbiber
1/2 çay bardağı su
1/2 demet maydanoz
3 bağ taze yeşil soğan
1 tatlı kaşığı kadar tuz
Marul ve limon

Kırmızı mercimekleri güzelce yıkayarak tencereye koyun üzerine yarım litre su ekleyerek ocağa koyun.

Mercimekler ezilinceye kadar pişirin.

Daha sonra bulguru derin bir kap içerisine koyun.Üzerine kaynattımız mercimeği suyu ile birlikte ilave ederek karıştırın.

Kapağını kapatarak yaklaşık olarak 15 dakika bekletin bu şekilde.

Diğer taraftan ise ince doğranmış kuru soğanları tavaya alarak üzerine zeytin yağı koyarak pembeleşinceye kadar kavurun.

Ardından biber ve domates salçası ilave ederek, karabiberleri ve pul biberi ekleyin karıştırın.

Tavaya yarım çay bardağı suyu ekleyerek kaynatın.Hazırladığınız bu karışımı bulgur ve mercimek karışımına ilave edin.

Bütün malzemeleri iyice karıştırıp, kabın kapağını tekrar kapatın.

Bu sırada maydanozları ve taze soğanları yıkarak, ince bir şekilde doğrayın.

Kaptaki karışımınıza tuz ekleyip yaklaşık 7-8 dakika iyice yoğurun.

Devamında doğradığınız yeşillikleri ilave edip, 2-3 dakika kadar daha yoğurun.

İsteğe göre karışımınıza kimyonda ilave edebilirsiniz.

Hazırladığınız harçtan cevizden biraz büyük parçalar alıp, avucunuzun içinde şekil vererek, servis tabağına yerleştirdiğiniz marulların üzerine sıralayarak sunabilirsiniz.

İsteğe göre mercimek köftelerinizin üzerine limon sıkarak yiyebilirsiniz.

Mercimek köfte tarifi sonrasında mercimek çorbası tarifimize de bakabilirsiniz.

  







  - Mercimek Köftesi Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder