15 Mart 2013 Cuma

Köstebek Pasta Tarifi


Köstebek pastayı çok pratik olsun istiyorsanız dilerseniz süper marketlerde dr oetker markalı hazır köstebek pasta karışımını alır yaparsanız.Hayır ben kendim evde içerisine neler koyduğumu bilmek istiyorum pasta yapmak için emek harcamak istiyorum diyebilirsiniz.Pasta yaparken eğlenmek ve emek harcamak isteyen bayanlar için hazırladım biraz aşamalı biraz bol resim kareli tarif oldu ama gerçekten denemiş olduğunuza değecek bir tarif olduğunu düşünüyorum umarım beğenirsiniz.Köstebek pasta tarifime başlıyorum.

Malzemeler :

Keki İçin:

4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao

Muhallebisi İçin:

3 su bardağı süt
7 yemek kaşığı un
1 su bardağı hindistan cevizi
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1/3 paket margarin


Karıştırma kabı içerisine 4 yumurtayı kırıyoruz ve üzerine toz şekeri ilave ederek mikser ile yaklaşık 3 dakika çırpıyoruz.
Daha sonra sıvı yağ,1 paket kabartma tozunu ve unu ekleyerek tekrar iyi çırpıyoruz.3 yemek kaşığı kadar kakaouyu ilave ederek son kez tekrar çırpıyoruz 1 dakika civarı.
Daha sonra kelepçeli bir kek kalıbınızın taban kısmı ve kenar kısımlarını biraz yağlıyoruz.
Daha sonrasında hazırladığınız kek hamurunu kalıp içerisine dökerek önceden ısıtılmış fırın içerisine vererek 35 dakika kadar pişirin.
Kekin pişip pişmediğini içerisine kürdan batırarak test edebilirsiniz.Kürdanda hamur kalmaz ise pişmiş demektedir.

Muhallebisi için ise ;

Derin bir tencere içerisine sütü ve toz şekeri koyuyoruz.Hemen ardından unu ve vanilyayı ekleyerek iyice karıştırın hindistan cevizini içine ekleyerek ocağa alıyoruz.Koyu bir kıvam elde edinceye kadar pişiriyoruz.Ocaktan almaya yakın içerisine margarini ekleyerek karıştırın ve eridikten sonra soğumaya bırakın.
Pişen keki biraz dinlendirdikten sonra bıçak yardımı veya ip ile keki tam ortasından ikiye ayırın.Yuvarlak bir derin kase içerisine tabanını kesmiş olduğumuz kekin üst yarısını koyarak iyice bastırın ve kek hamurunun kasenin çukur kısmının şeklini almasını sağlayın.
Daha sonra kekin üzerine hazırlamış olduğumuz muhallebiyi dökerek diğer kekin yarısını koyarak hafif bastırın.
Patanızın üzerini kapatıp 2 saat kadar buzdolabında soğumaya bırakın.
Soğuyan pastanızı dolaptan çıkartarak oval bir tepsi üzerine  ters kaparak çukur kase içerisinde çıkarıyoruz.Daha sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.

- Köstebek Pasta Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder