8 Mart 2013 Cuma

Tereyağlı Kurabiye Tarifi


Tereyağı yağların içerisinde en sağlıklısı ve en doğalı olduğunu söyleyebilirim.Hatta ilerleyen günlerde evde tereyağı nasıl yapılır bunu tarifini de sizlerle paylaşacağım.

Sağlığınıza dikkat etmek istiyorsanız hazır market yağları ile kurabiye yapmak istemiyorsanız tereyağlı kurabiye tarifim tam size göre.
Malzemelerimiz :



1 paket 250 gr tereyağlı.( Oda sıcaklığında.)
2 yumurta.
1 çay bardağı sıvı yağ.
7-8 yemek kaşığı toz şeker.
1 paket kabartma tozu.
yarım kg un. (  göz kararı kullanabilirsiniz.)



Bu orjinal tarif.
Tarifin aslında 1 yumurta beyazını ayırıp kurabiyelerimizi hazırlayarak önce yumurta akına sonrada ezilmiş cevize batırıp öyle pişiriliyor.

Ben yukarıda yazmış olduğum tarife :
1 çay bardağı kuru üzüm.
1 çay bardağı file fındık
1 paket vanilya şekeri.
2 çorba kaşığı kadar yoğurt. ( kurabiyenin ömrünü azaltabilir dilerseniz kullanmayın)
Üzeri için pudra şekeri ile süslemeyi tercih ettim.


Tereyağ, sıvıyağ, yumurta, toz şekeri bir karıştırma kabınde çırpma teli ile karıştıralım.
Bu karışıma vanilya, yoğurt ilave ediyoruz.Un ve kabartma tozunu aşamalı olarak ekleyelim.
Kulak memesi kıvamına gelince diğer malzemeleri de ekleyip karıştırmaya devam edelim.
İstediğiniz büyüklükte yuvarlayarak tepsiye dizelim.(tepsiyi hafif yağlayın)
 180 C* Hafif pembeleşene kadar pişirelim. Fırından çıkartıp sıcak sıcak pudra şekeri serpelim.
Hepsi bu kadar afiyet olsun...

- Tereyağlı Kurabiye Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder