22 Mart 2013 Cuma

Kızarmış Dondurma Tarifi


Bu tarifimde ilginç , lezzetli ve o kadar kolay bir tarif paylaşacağım ki bu kadar kolay olduğunu bilmiyordum dersiniz gibi geliyor bana.Gitmiş olduğunuz mekanların menülerinde yer alan kızarmış dondurmanın nasıl yapıldığını içerisinde nelerin yer aldığını merak ediyorsunuzdur herhalde.

Aslında yapımında çok fazla malzeme kullanılmıyor sadece mısır gevreği ve hindistan cevizi kullanıyor.

Bu tarifimi kendi çalıştırmış olduğum cafede hazırladığım için resim kareleri iş yerime aittir.

1 paket algida maraş usulü dondurma ( normal dondurmalar hemen eridiği için başarılı sonuçlar alamazsınız)
2 yumurta
1 su bardağı mısır gevreği
1 su bardağı fındık ve bal süslemek için.

Kızartmak için mutlak ve mutlak ay çiçek yağı kullanmak zorundayız.

Maraş usulu dondurmayı buzluktan çıkardıktan hemen sonra 3-4 dakika yumuşamaya bırakılır yaz aylarında 1-2 dakika yeterlidir.

Eldiveni elimize takarak dondurmayı eşit 5 parçaya ayırıyoruz.

Elimizde dondurmayı kar topu gibi hafif kenarlarını kar topu olacak şekilde yuvarlıyoruz.

Daha sonra tabak veya tepsi içerisine dökülü olan hindistan cevizi içerisinde yuvarlıyoruz her tarafında hindistan cevizi yapışmasını sağlıyoruz.

Daha sonra ezilmiş şekilde olan corn flex ( mısır gevreği) ile tekrar beyazlık görülmeyince ye dek kaplıyoruz.

Daha sonra buz dolabına atıp tekrar donduruyoruz.

Kızarmış dondurma tarifimizde son noktaya geldik :)

Kızartma şekli?

Kızgın yağda 10-15 saniye kızartıp, peçeteye çıkarıyoruz ve hemen servisini yapıyoruz.

Harika bir kızarmış dondurma tarifi olduğunu düşünüyorum kesinlikle onlarca aşamalarla uğramayınız.

- Kızarmış Dondurma Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder