14 Mart 2013 Perşembe

Kedi Dili Pastası Tarifi


Akşam acele olarak yaptığımı kedi dili bisküvili pastam harika oldu umarım sizde beğenirsiniz tarifimi.Kedi dili bisküvileri süpermarketlerde paketler halinde hazır olarak bulabilirsiniz.Kedi dili pasta normalde pastayı sevmeyen kişiler için bir alternatif olabilir çünkü diğer pastalar kadar ağır değil tadı.

Malzemeler:

1 paket hazır kedi dili bisküvi
1 su bardağı süt
1 adet muz
Krema için:
1 kg süt
5 çorba kaşığı un
7 çorba kaşığı toz şeker

 

Şanti için:

1 poşet krem şanti
1 çay bardağı süt

Çikolatalı Sos için:

1 paket çikolata sos
2,5 su bardağı süt

Yapılışı :

Krema hazırlamak için bir tencereye unu ve şekeri koyarak yavaş yavaş süt ilave ederek karıştırın.Daha sonra ocağa koyarak orta ateşte pişirin ve tamamen soğumasını bekliyoruz.Sıcak kremayı kedi dili bisküvi üzerine dökersek bisküvi erir.
Soğuyan kremanın içerisine krem şanti ilave ederek mikser ile pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpın.Kedi dili bisküviyi süte batırarak yuvarlak bir kabın kenar kısımları dik olacak şekilde dizeleyin.
Daha sonrasında orta kısıma da aynı şekilde bisküvilerinizi dizip üzerine kremanın yarısını dökerek dilimlemiş olduğumuz muzu koyarak kremayı düzeltin.Üzerine yeniden kedi dili
daha sonra orta kısmına da aynı şekilde bisküvilerinizi dizip bisküvilerin üstüne kermanın yarısını döküp dilimlediğimiz muzu ilave edip kremayı düzeltin, üstüne yeniden kedi dilini süte batırıp çıkarıp dizin ve kalan kremayı en üstüne döküp buzdolabına koyun.
Eğer aceleniz yoksa 1 gece bekletin.(Dilerseniz bir kare tepsiye bir sıra bisküvi bir sıra krema şeklindede yapabilirsiniz yuvarlak tepsisi olmayan takipçilerim)
En üst kısmı için çikolata sosunu pişirip soğutun.
En son olarak kalıbı ters çevirin ve üzerini çikolata sosu ve antep fıstığı ile zevkinize göre süslemeler yapabilirsiniz.
Kedi dili pastası tarifi hazır herkese afiyet olsun.
Daha sonra kalıbı ters çevirin ve üzerine çikolata sosu döküp antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.
Kedi dili pasta tarifi için yorumlarınızı bekliyorum.

- Kedi Dili Pastası Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder