27 Mart 2013 Çarşamba

Rulo Pasta Tarifi


Rulo pasta aslında yapımı zor gibi düşünebilir nasıl yapılır diye merak bile ediyor olabilirsiniz.Aslında çok pratik bir pasta tarifidir.Ayrıntılı ve resimli anlatım ile herkesin rahatlıkla yapabileceğini düşünüyorum.En iyi unlu mamül reyonlarından aldığınız rulo pastalar kadar yumuşak bir pastadır.

Rulo pasta yapımı için gerekli olan malzeme listesi :

5 tane yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
2 Çay kaşığı kabartma tozu

Bir kap içerisinde yumurtaların sarılarını şeker ile 10 dakika mikser ile çırpıyoruz.Çırptığımız karışım beyaz oluncaya kadar.

Ayrı bir kapta yumurtanın beyazlarını mikser ile 10 dakika çırpın bembeyaz köpük olacak krema gibi görünecek çırpma süresi önemli kolunuz yorulsa bile mikser ile 10 dakika çırpın.

Yumurta sarılarını çırpmış olduğunuz kap içerisine diğer kaptaki yumurta aklarını karıştırın yukarıdaki ölçülerini belirtmiş olduğum un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin.Mikser ile 3-5 dakika karıştırın ve büyük fırın tepsinin tabanına yağlı kağıt yerleştirin.

Yağlı kağıdın üzerine boşluk kalmayacak şekilde her yerine fırça ile margarin sürün.Bu yöntemle hiç yapışmayacak pandispanya hamurunu tepsiye iyice yayarak dökün.

Tepsiyi hafif tezgaha vurun ( hava kabarcığı olmaması için ) önceden ısıtılmış 180 derece fırına tepsiyi koyun fırına koyduğunuz süre tutun 10 dakika sonra fırından çıkarın kürdan ile kontrol edin hamur kürdanın üzerinde yapışmıyorsa eğer hamur hazır demektedir.

İç dolgu kreması tarifi:

KREMASI:
1 pake muzlu puding
3 su bardağı süt ( paket arkasında 3.50 bardak yazabilir bizim dolgumuz yoğun olması gerekli bu yüzden 3 bardak kullanacağız.)
1 adet yumurta sarısı
Yarım paket labne peyniri(200 grlık paketin yarısı yeterli)
ORTASINA:2 ADET MUZ

Pişen pandispanya kekini yağlı kağıdı ile sıkıca sarın yumuşak olduğu için dürüm gibi dürebilirsiniz.

Sarmış olduğunuz kek bir kenarda sarılı olarak beklesin bu arada kremayı hazırlayın.

Tencereye puding tozu, süt ve yumurta sarısını koyarak çırpın daha sonra ocağa koyarak kaynayana kadar karıştırın.

Üst kısımları göz göz olunca koyulaştığı için ocaktan alabilirsiniz.Kalan labne peynirini yarısını ( 200 gramın çeyreği 50 gram yani) kremaya ekleyin.Mikser ile 10 dakika çırpın.

Rulo yaptığınız pandispanyayı açık yağlı kağıttan pandispanyayı çıkarın kremayı kenarlara çok gelmeyecek şekilde sürün.Zaten sarmaya başladığımızda kenarlardan taşma yapacaktır.

Kremayı sürünce 2 adet muzu doğramadan sıra haline dizin ruloyu sarın geniş ve enli olmasın rulo görünümlü olsun.Birbirine yapışmasını engellemek için 5 dakika dolapta koyun çıkarınca üzerine hazırlanan krem şantiyi sürün buzdolabında 10 saat bekletin üzerini renkli şekerler veya çikolata soslar ile süsleyebilirsiniz.

- Rulo Pasta Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder