28 Şubat 2013 Perşembe

Portakal Reçeli Tarifi


Akdeniz bölgesinde yaşayan takipçilerimiz portakal reçelini mutlaka yaparlar yapmamışlarsa bile kesinlikle bir komşusunda veya bir akrabasında mutlaka tatmıştır.

Herkesin reçel yaparken kendine göre yapma usulü vardır....

Kısacası her yiğidin bir yoğurt yeme şekli vardır.

Portakal reçelini kurabiye ve keklerinizin içerisinde marmelat olarak kullanabilirsiniz.

Portakalın pişerken etrafa vermiş olduğu o müthiş koku bu reçeli tatlı niyetine bile yediriyor.Yoğun portakal aromasını seviyorsanız ve elinizde portakal var ve bu portakalları değerlendirmek istiyorsak mutlaka tavsiye ederim.

MALZEMELER:

3 adet iri portakal
3 su bardağı şeker
1 çay kaşığı dolusu limon tuzu
1 su bardağı su

Nasıl hazırlanır?

Portakalın kabuklarını soyun.Daha sonra portakalları küçük kare kare doğrayın.
Kabuğun beyaz kısmı çok kalın ise inceltebilirsiniz.Kabukları tencereye koyun 4 su bardağı su ekleyerek kaynatın.
Kaynadığında ocağın altını kısarak 30 dakika pişirin.
30 dakika sonrasında ocaktan alarak suyunu süzün.Süzülen kabukların üzerine bir kere daha 4 su bardağı su ilave ederek bir kez daha kaynatın.
Suyunu süzün ve bir gece bekletin.( iki kere kaynatmamızdaki sebeb acılığının azalması).

ertesi gün kabukların suyunu süzün.tencereye koyun.üzerine şekere konan portakalları ekleyin.1 su bardağı su ekleyin.kaynasın.kaynayınca ocağı kısın.tam 1 saat kısık ateşte pişirin.1 saat olunca limon tuzunu ekleyip 5 dk. pişirin.ocağı kapatın.tencerede soğusun.soğuyunca kavanoza doldurun.bu ölçülerle 1 kiloluk kavanozun tamamı doluyor.afiyet olsun…



  

  - Portakal Reçeli Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder