5 Şubat 2013 Salı

Browni Tarifi


Islak kek tarifimizi paylaşmıştık geçen aylarda blogumuzda.Islak kek ile arasında bazı farklar olduğunu söyleyebilirim, kek hamurunun sertliği ıslak keke nazaran daha sert olduğunu söyleyebilirim.Kek tariflerinde bu hafta ki tarifimiz browni. 

Browninin ıslak keke göre farkı içerisinde gerçek bitter çikolata kullanılmasındır.

Çikolata soslu browni tarifi için gerekli malzemeler.

Çikolata Soslu Browni

Malzemeler

4 Adet Yumurta
2 Su Bardağı Toz Şeker
1 Su Bardağı Sıvıyağ
1 Su Bardağı Süt
50 Gr.Kakao
100 Gr.Bitter Çikolata
1 Pk.Kabartma Tozu
1 Pk.Vanilya
2 Su Bardağı Un

Yapılışı :

Yumurta ve şekeri boza kıvamına gelinceye kadar çırpma teli ile çırpın.

Sıvıyağ,süt,ve eritilmiş çikolatayı ( benmari usulü) ve kakaoyu ilave edip çırpmaya devam edin.

Karışımdan 1.5 su bardağı ayırıyoruz.( üzerinde sos olarak kullanmak üzere )

Kalan karışıma un,kabartma tozu ve vanilyayı ilave ederek iyice çırpın.

Yağladığınız kare borcama harcı döküp 180′C fırında 40-45 dakika kadar pişiriyoruz.

Fırından çıkardığınız kekin üzerine ayırdığınız sostan yavaş yavaş döküp fırça yardımı ile sosu kekin üzerine iyice yayın.

İsteğe göre üzerine hindistan cevizi veya ceviz ile süsleyebilirsiniz.

Notlar : Yukarıdaki tarif ıslak kek tarifi değildir,browni çikolata aroması yoğun kektir.









  - Browni Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder