6 Şubat 2013 Çarşamba

Pesto Sosu Tarifi


Pesto sosunu evde makarna sosu olarak kullanabileceğiniz gibi kahvaltılarda ekmeğin üzerine kahvaltılık sos olarak kullanabilirsiniz.

Ev yapımı pesto sos o kadar basit ve marketlerdeki hazır pesto soslara göre daha lezzetli olduğunu söyleyebilirim.

Mesela marketlerden aldığınız pesto sosu ekmek üzerine sürerek yiyemezsiniz ağır gelebilir.

Pesto sostan bu kadar bahsettikten sonra tarifini merak ediyorsunuzdur herhalde.

Pesto sos tarifi ;

Gerekli malzemeler :

1 demet taze fesleğen
4 diş sarımsak
1 çay bardağı çam fıstığı
½ su bardağı sızma zeytinyağı
Taze çekilmiş karabiber
Tuz

Yapılışı
1.   Fesleğen yapraklarını bol suyla yıkayın ve kağıt havlu ile suyunu alın ıslak kalması sosu bozar.
2.   Sarımsakların kabuğunu soyun fesleğen yaprakları ve çam fıstıklarını mutfak robotunda ezme haline gelinceye kadar öğütün.
3.   Robotun kapağını açıp çok az zeytinyağı ekleyin ve tekrar kapağı kapatıp çalıştırmaya devam edin.
4.   Bu işlemi zeytinyağı bitene kadar 4 kez uygulayın.
5.   Tuz ve taze çekilmiş karabiberle tatlandırdıktan sonra servis edin.





 

 

  - Pesto Sosu Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder