7 Şubat 2013 Perşembe

Tavuklu Mantar Sote Tarifi


Tavuk göğsü ile yapılan tarifimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Aslına bakarsanız tavuk göğüs etini çok fazla seven bir kişi değilim.Tavuk göğsü eti bana çok kuru ve sert geliyor o yüzden çok fazla da sevdiğimi söyleyemem fakat uzun aradan sonra tavuk göğsünü mantar lezzeti ile bir araya getirdim bu akşam hazırladım ve bir çok sitede bir çok tavuk sote tarifi olmasına rağmen birçoğu denenmemiş tarifler olduğunu söyleyebilirim.

Gelelim tavuklu mantar sotenin malzemeleri neler?

Kullanılacak olan malzemeler ;

Tavuklu mantar sotenin malzemelerini 6 kişilik olarak hazırladım.

600 gram tavuk göğsü ( 1 kişi başına 100 gram tavuk eti)
250 gram doğranmış mantar
1 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
1 adet iri boy soğan ( söğüş şeklinde doğruyoruz)
5 diş sarımsak ( kokar diye kullanmamazlık yapmayın pişen sarımsak lezzet verir.)
2 tatlı kaşığı sebzeli çeşni
1 adet iri boy domates ( kabuğu soyulacak)
1 yemek kaşığı renkli toz biber
Tuz,karabiber

Notlar:tuz aşırı derecede atmayın yemeğin tuz ihtiyacının bir kısmını çeşni sağlayacaktır.

Tavuk göğüslerini küp küp doğruyoruz yağda kavurmaya başlıyoruz ve teflon tavanın kapağını kapatıp 10 dakika kavuruyoruz.

Tavuk suyunu çekene dek kavuruyoruz.Daha sonrasında söğüş şeklinde doğranmış soğanları ekleyerek 2 dakika kavurup hemen arından biberlerimizi ekliyoruz.

Biberlerin ardından kabuğu soyulmuş küp küp domatesleri ekleyerek ardından 2 yemek kaşığı sebze çeşni ilave ederek mantarlarımızı da ilave ediyoruz.

Yaklaşık 5 dakika üzeri kapalı kısık ateşte pişiriyoruz.

Mantarlar biraz piştikten sonra içerisine 1 yemek kaşığı toz biber ekledikten sonra 1 su bardağı ılık su ilave ederek tuzumuzu koyuyoruz.

Kısık ateşte yaklaşık 5 dakika daha pişirmenin ardından müthiş yemeğimiz hazır.













 

Eğer diğer tavuklu tariflerime göz atmak isterseniz : Köri soslu tavuk tarifi , Soya soslu tavuk tarifi bunlarada göz atabilirsiniz. - Tavuklu Mantar Sote Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder