23 Şubat 2013 Cumartesi

Pandispanya Keki Tarifi


Bugün sizlerle yaş pastalarda kullanılan ve yumuşak bir yapıya sahip olan pandispanya kekinin nasıl yapıldığını sizlerle paylaşmak istiyorum.

Pandispanya aslında yapımı kolay bir kek tarifi olmakla beraber dikkat etmemiz gereken bir kaç önemli noktası vardır.

Bu konulara dikkat ettiğimiz sürece herkesin kolaylıkla yapabileceği bir kek tarifidir.

Yaptıktan sonra ikiye keserek ortasından krema koyarsanız işte size süper bir yaş pasta yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Malzemeler :

5 adet yumurta

5 yemek kaşığı toz şeker (tepeleme)

5 yemek kaşığı un (tepeleme)

Pandispanya Keki Tarifi Yapılışı

Unumuzu bir elek yardımı ile eleyin ve tel çırpıcı ile kek karışımını fazla söndürmeden hemen karıştırıp kalıba boşaltarak fırına koyun.

Kek kabarmaya ve üzeri hafif kızarmaya başladığında fırını 175  °C ye getirin.

Kek pembeleştikten sonra fırını açarak hafifçe kekin üzerine elini ile dokunarak, eğer bastırdığınız yer sünger gibi esnek olup geri geliyorsa pandispanya keki hazır demektedir.

Fırından çıkarıp soğumaya bırakın ve kalıp içerisinden çıkararak pasta yapmak üzere bekletin.

Pandispanya keki ile yapabileceğiniz pasta tariflerinden birisi muzlu pasta tarifi sayfasından pandispanya keki kullanarak yapılabilen pastalardan birisidir.

- Pandispanya Keki Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder