1 Şubat 2013 Cuma

Tantuni Tarifi


Bildiğiniz üzere tantuni Mersin iline özgü bir yiyecek türü olup, son yıllarda ülkemizin dört bir köşesinde tantuni satış noktaları görmek mümkün...Fakat ben bu tantuni yapan yerlerde yapılan tantunileri çok beğenmediğimi söyleyebilirim.Niye diye soracak olursanız aşırı derece yağlı yapıyorlar...

Tantuni tarifi denemesini ilk kez yaptım oldukça da başarılı olduğunu söyleyebilirim...

Tarifimiz ile ilgili gerekli olan malzemeler neler?

300 gram civarı kırmızı et ( kemiksiz )
Lavaş ekmeği
1 adet orta boy soğan
1 adet orta boy domates
2 tutam maydanoz
1 yemek kaşığı kadar zeytin yağı
Tuz
İsteğe göre pul biber
Sumak
Kimyon

 

Hazırlanışı :

Etlerimizi küçük küçük doğryıp, sıvı yağ koyulmuş bir tava içerisini alın...

İlk olarak etler suyunu salıp daha sonra suyunu çekecektir.

Üzerine az miktarda su ilave ederek tavanın kapağını kapatıyoruz.

Kısık ateşte yumuşayana kadar pişirmeye devam ediyoruz...

Pişmeden bir kaç dakika öncesinde biraz tuz ilave ediyoruz.

Diğer taraftan ise soğanları söğüş şekline doğrayın bir kaba alın.

Üzerine biraz tuz ve zeytin yağı ilave edip,yumuşaması için eliniz ile ovuşturun.

Daha sonra domatesleri küp küğ doğrayın.

Lavaş ekmeğini tezgaha serin, kenarına ilk olarak eti uzunlamasına yerleştirin.

Etin önüne sırasıyla,domates,soğan ve ince doğranmış maydanozu koyun.

Üzerine biraz sumak ve kimyon serpiştirerek dürüm şeklinde sarın...

Tantuni tarifi sona ermiştir :) afiyet olsun...

 

Notlarım:

Yukarıdaki ölçüler 3 adet dürüm için verilmiştir, yani her bir dürüm için yaklaşık 100 gram et kullanıyoruz.
Resimde yer alan lavaşları ve benzelerini bim veya kipa marketlerde kolaylıkla bulabilirsiniz.

  - Tantuni Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder