23 Şubat 2013 Cumartesi

Muzlu Pasta Tarifi


Eskiden yaş pastalar evlerde hazırlanırdı...

Hele kendi çocuğunun doğum günüyse o pastayı yapan anne için çok önemlidir o pastayı yapmak...

Hazır satılan pastalar hiç bir zaman görüntü olarak çok iyi görünse bile lezzet olarak evde yapılan pastanın yerini tutamaz...

Pasta tarifleri kategorimizi biraz ihmal ettiğimin farkındayım bir kaç hafta içinde evde kolay yapabileceğiniz pasta tariflerimi sizlerle paylaşacağıma söz veriyorum...

Muzlu Pasta Tarifi deneyimimi sizlerle paylaşıyorum...

Muzlu pasta yaparken pandispanya kekine ihtiyaç duyacağız.

Pandispanya keki tarifi için gerekli malzemeleri buradan öğrenebilirsiniz.

KREMASI İÇİN:
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 pk.vanilin

ÜSTÜ İÇİN:1 paket krem şanti
1 kutu çilekli süt(200 ml lik paket)

İÇİ:MUZ, ÇİLEK(Kararmasın diye limon sıkın ve karıştırın)

YAPILIŞI:

krema malzemelerinin hepsini karıştırıp ocakta kaynayana kadar pişir.

Kremanız soğumadan kekinizi ortadan ikiye kesin.

Kremanın yarısından fazlasını keke sürün kek sert ise süt ile keki hafif ıslatarak yumuşatabilirsiniz.

Muzların üzerine çok az krema sürün ,üst tabanı koyduğumuzda yapışsın diye üzeri için 3 kepçe kadar krema ayırın.

Üst tabanını üzerine koyarak geri kalan kremayı pandispanyaya sürüyoruz.

Dilerseniz üste kısmına üste sadece krem şanti sürülse yeterli ama ben krem şantıden önce yaptığım kremayla pandispanyaya sıva yapıyorum.

Pastayı buzdolabına koyun , bir kaç saat soğusun bu arada krem şantiyi çilekli sütle çırpın 10 dk buzluğa koyun.

Çok  fazla katılaşmasın  daha sonra pastayı buzdolabından çıkarın .krem şantiyi sürün.çilek ve muzla istediğiniz gibi süsleyin.

(ikram edilecekken muz dilimlerseniz kararmamış bir görüntü daha iyi olur).tekrar buzdolabına koyup krem şantinin donması için.

Tarifimin anlatışında aksaklıklar olmuş olabilir :) afiyet olsun...









- Muzlu Pasta Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder