14 Nisan 2013 Pazar

Biber Dolması Tarifi


Kış aylarını geride bırakmamızın ardından taze taze doğal sebzeler ile kavuşmaya başladığımız bu günlerde sebze yemekleri ağırlıklı paylaşımlar yapmayı planlamaktayım.İlk olarak biber dolması tarifi için tarif paylaşıyorum.

Eğer eşiniz yemekte et olmadan masaya oturmam diyenlerden ise biber dolması içerisinde kavurma et veya kıyma koyarak onunda gönlünü alabilirsiniz.

Yarım kilo dolmalık biber
2 bardak pirinç
3 tane domates
Yarım bağ maydonoz
2 tane soğan
1 yemek kaşığı kuru nane veya 5-6 dal taze nane
1 tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı domates salçası
Bir çay bardağı zeytin yağı

Yukarıda vermiş olduğum malzemeleri derin kap içerisine karıştırıyoruz aynı malzemeleri patlıcan dolması yaparken kullanabilirsiniz.

Öncelikle pirinçleri iyice tıkıyoruz soğanları çok ince bir şekilde doğruyoruz yada rondodan geçiriyoruz ve pirinci ilave ediyoruz.

Domateslerden iki tanesini yine ince ince doğrayıp rondodan geçiriyoruz.Fazla sulanmasına izin vermeyin diğer domatesi üzerine kapak yapmak için kullanacağız.(Ne olacak diğer domatese diye merak edenler için )

Bir kaşık salçayı , bir kaşık kuru nane veya taze naneyi, karabiberi ,zeytin yağını da ilave ederek iyice karıştıracağız.

Biberlerin üst kısımlarını keserek şapka şeklinde içindeki çekirdeklerini temizleyelim.

Daha sonra içerisini hazırladığımız harç ile doldurup kapak olacak şekilde kestiğimiz halka domatesler ile kapayabilir veya kendi biber sap kısmı ile tekrar kapatabilirsiniz.

Biberleri tencereye sıralayıp 2 su bardağı ilave ediyoruz tencerenin taban kısmına ve daha sonra biberler yumuşayana kadar pişiriyoruz.

Hepsi bu kadar biber dolması tarifim hazır.



- Biber Dolması Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder