23 Nisan 2013 Salı

Şehriye Çorbası Tarifi


Çorba yemek masalarında genelde başlangıç olarak bulunur  şehriye çorbası fakat açlığımızı ilk önce çorbanın yatıştırdığını biliyormuydunuz

Ramazan ayının bir çok günü benim yemek masamdan şehriye çorbası eksik olmaz, bu yüzden blog sitemde de eksik olmasını istemediğim.

Tarifi okuduğunuz zaman biraz ağır gibi görünebilir fakat lezzeti denediğinizde ön yargılarınızın hepsinden kurtulabilirsiniz.

Çok uzatmak istemeden şehriye çorbası tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum.

Şehriye çorbası için gerekli malzemeler :

2 adet orta boylarda domates ( dilerseniz domates çorbası tarifimi de bakabilirsiniz. )
3 adet sivri biber
1 adet kırmızı biber
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay bardağından biraz daha az sıvı yağ
1 su bardağı Arpa şehriye

Arpa şehriye çorbasının yapılışı.

Domates , biber , kırmızı biber ve salçaları robotta ince bir şekilde çekin ve birbiri ile karıştırıp koyu bir sos elde edin.
Bir tencere içerisine sıvı yağ ekleyerek kızdırın yukarıda elde ettiğiniz karışımı ekleyerek 3 dakika kadar kavurmaya devam edin.
1 Litre su ilave ederek karışım kaynayınca altını kısın ve 30 dakika kadar kısık ateşte kaynatın.
Arpa şehriye yada tel şehriyeleri ekleyin ve şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirin eğer çorba çok yoğun görünürse gözünüzü bir miktar daha su ilave edebilirsiniz.
Not: Eğer salça tuzlu ise tuz eklemeye gerek kalmayabilir bu yüzden tuz miktarı hakkında sizleri yanıltmamak adına bilgi vermek istemedim.

Çorba tarifleri sayfamdan diğer çorba tariflerine bakabilirsiniz...

- Şehriye Çorbası Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder