16 Nisan 2013 Salı

Puf Böreği Tarifi


Puf puf şeklinde börekler yapmak ister misiniz?Tek lokmalık halinde atıştırmalık börek alternatifi arayan takipçilerim tam size göre bir börek tarifi puf böreği.

Onlarca börek tarifi olmasına rağmen bazı tarifler her zaman favoridir.Bunun nedeni hazırlama süresi , maliyeti veya lezzetinden kaynaklıdır.Puf böreğinin bu kadar sevilmesinin nedeni basit ve pratik oluşu olduğunu düşünüyorum.

Puf böreği hazırlanırken evinizin dışından almaya ihtiyaç duyacağınız çok fazla malzeme bulunmadığını söyleyebilirim.

Gerekli olan malzeme listesi :

1 adet yumurta

1 yemek kaşığı yoğurt

yarım paket instant maya

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı şeker

Un



1 su bardağı süt

Not: Un için herhangi bir ölçü belirtmiyorum sertliği kulak memesi kadar oluncaya kadar kademeli olarak ekleyebilirsiniz unu.

Öncelikli olarak ılık süt içerisine baya eklenir aradan 2 dakika bekleyince diğer malzemelerde eklenir.
Hamurun ununu kulak memesi kıvamına ulaşıncaya kadar un ilavesi yapın.Bu yüzden unu azar azar eklemekte yarar var.
Hamuru yoğururken kıvam olarak hafif elinize yapışan kıvamda yoğrulursa daha başarılı sonuç meydana çıkıyor.
Hamuru yoğurma işlemi tamamlanınca streş folyo ile üstünü kaplayın en az 40 dakika hamuru dinlendirin.
Dilerseniz hamuru akşamdan hazırlayarak gece buz dolabında muhafaza edebilirsiniz.
Sabah börek yapacağınız zaman dolaptan 15-20 dakika önce hamuru çıkarın.

Puf böreği iç malzemeleri :

Beyaz peynir tuzsuz ( lor peynir) kuru olmalı , rendelenmiş kaşar , ince ince kıyılmış maydanoz.

Dilerseniz içerisine hafif soğanla kavrulmuş kıyma koyabilirsiniz.

Resimlerde gördüğünüz gibi çay bardağı ile keserek böreğin iç malzemesini koyduktan sonra aşağıdaki gibi kenarlarını biraz elimle bastırıyorum kızarma aşamasında kaşar  yağın içinde erimesin diye.


Bardakla kesip hazırlanan börekleri hafif unlanmış bir tepsiye alın.
Kızartmak için tencere içerisinde çiçek yağını iyice ısınınca içerisine atarak kevgir ile pişenleri alabilirsiniz.
Yağa atar atmaz başında beklemeniz gerekiyor çünkü hızlı bir şekilde hemen pişiyor.
En son kağıt havlu serili tabağın içerisine pişenleri koyun hafif yağları süzülmüş olur.
Puf böreği tarifine ait bir kaç resim karesini sizlerle paylaşıyorum bir sonraki tarifimde görüşmek üzere...




- Puf Böreği Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder