8 Nisan 2013 Pazartesi

Çerkez Tavuğu Tarifi


Çerkez tavuğu Osmanlı mutfağından günümüze kadar gelen lezzet özellikle Karadeniz bölgesinde günümüzde hala çok fazla yapılmaktadır.

Malzemeler

1 adet ayıklanmış bütün tavuk veya ( gram tavuk göğsü kullanabilirsiniz.)
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
3 dilim bayat ekmek içi
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz
1 avuç ceviz içi

Çerkez tavuğu nasıl hazırlanır?

Tavukları dört bardak su içerisinde soğanlar ile birlikte haşlayın.Soğanı sadece aroma vermesi için kullanacağız başka bir yerde kullanmayacağız.

Haşlanmış tavuğu süzün , ılıdığı zaman didikleyerek kemiklerinden ayırın ve suyunu bir kenara ayırın ekmekleri ıslatmak için kullanın geri kalan kısmını pilavyaparken kullanabilirsiniz.

Robatta çekilmiş yada dövülmüş ceviz içi ile ıslatılmış ekmekleri , ezilmiş sarımsak ve kırmızı biberi karıştırın bu karışımı yaklaşık 20 dakika bekletin.

Sonra bir tülbent içerisine alın ve sıkın.Cevizin yağı çıkacaktır ve çıkan yağları kenara ayırın tülbent içerisine kalan cevizli karışımı ise tavuklarla karıştırıp tuzu ekleyin.Kıvam çok katı olursa çok az tavuk suyu ilave edebilirsiniz.

Çerkez tavuğunu servis tabağı içerisine koyun ve üzerine çıkmış olduğunuz ceviz yağının bir kısmını üzerine dökün ve soğuk olarak servis yapın.

Çerkez tavuğu tarifimiz bir lezzet olarak hamarat anne'de yerini aldı afiyet olsun.

- Çerkez Tavuğu Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder