21 Nisan 2013 Pazar

Mermer Kek Tarifi


Yine bir kek tarifi ile karşınızdayım.Genelde yemek tarifleri sitelerinde bir çok takipçi merak edenler çok iyi kek tarifi arayıp aynı zamanda çok kolay ve pratik tarifler aradığını biliyorum.

Mermer kek tarifi'de bu yukarıda söylemiş olduğum cümle için gerekli.Gerçekten kısa sürede pratik ve güzel bir kek yapmak istiyorsanız diğer kek tariflerime hiç gezmeden kısa sürede bu keki yapabilirsiniz.

Gerekli kek malzemeleri neledir ?

Malzemeler :

5 yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı hindistan cevizi
3 dolu yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 - 3,5 su bardağı un

Yapımı :

Öncelikli olarak fırını 170 dereceye ayarlayın.

Daha sonra yumurta ve şekeri kabarana kadar çırpın içerisine süt , yağ ekleyerek karıştırın.

Kakao hariç kalan tüm malzemeleri ilave ederek çırpın.

Yağlanmış olan kek kalıbı içerisine yarısını dökün.Geriye kalan kek karışımının içerisine kakao ekleyerek bir kaç dakika kadar çırpın.

Geriye kalan kakaolu kısmını da kek kalıbı içerisine dökün kaşı veya fırça ile siyah beyaz hamuru hafif hafif birbirine karıştırın.(amaç kestiğimizde desenli bir görünümüne sahip olmak )

Fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişirin.Her tarifte olduğu gibi pişip pişmediğini kürdan batırdığımızda kürdana hamur yapışmıyorsa eğer kek hazırdır diyebilirim.

Afiyet olsun... Mermer kek bir bakıma zebra kek tarifine benzetebilirsiniz.Mermer kek tarifi için bir kaç kare paylaştım.











  - Mermer Kek Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder