18 Nisan 2013 Perşembe

Elmalı Turta Tarifi


Elmalı kurabiye ve tatlıları çok severim.Elmalı turta tarifinin ise bende çok ayrı yeri vardır.Dolabımda hazır bulundurur canım çektiği zaman hemen mikro dalgada ısıtır ve afiyetle yerim.

Elmalı turta seven bayan takipçilerim diğer blog sitelerinde aramış olduğu elmalı turta tarifleri ile pek olumlu düşünmediler ki hamarat anneye geldiler.Elmalı turta yapımı basit ve bir o kadarda eğlenceli bir tariftir.
Elmalı Turta Tarifi
Elmalı turta için gerekli olan malzemeler nelerdir?

Elmalı iç dolgusu için;

4 tane orta boy elma
3 çay kaşığı tarçın ( çok tarçın sevmezseniz eğer 2 kaşık yapabilirsiniz.)
Yarım su bardağı ceviz içi
2 çorba kaşığı toz şeker

Hamuru için gerekli malzemeler :

4,5 su bardağı un
250 gr margarin veya tereyağı
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Yapılış aşamaları :

Öncelikle elmalı turta tarifi benim için yorucu oldu belki ben yorgundum ama eğlenceli bir tarif oldu.Tam hafta sonlarınız için ideal bir tarif diyebilirim.

Öncelikle unu eleyerek ortasına oda sıcaklığında margarin,yoğurt, pudra şekerini ,kabartma tozu ve vanilya ekleyerek kulak memesi kıvamında hamur elde edinceye kadar güzelce yoğurun.

Üzerine streç ile kapatarak buzdolabına kaldırın burada elma içini hazırlayabilirsiniz.Elmaları rendeleyerek bir tencerede şeker ile birlikte soteleme yapın tarçın,ceviz ekleyerek şöyle bir karıştırıp ılımaya bırakın.

Buz dolanında dinlendirmiş olduğunuz hamuru tart kalıbı büyüklüğünde açarak hamuru tart kalıcı yüzeyine güzelce yerleştirin.

Üzerine hazırlamış olduğumuz elmalı turta iç malzemesini iyice yayarak arda kalan hamurlar ile kafes ağ görünümü yaparak turtayı 180 derece fırında üst yüzeyin pembeleşinceye kadar pişirin.

Elma ile yapılan bir tart tarifinin de sonuna geldik.Elmalı turta bağımlılık yapar söylemesi benden...



  - Elmalı Turta Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder