15 Nisan 2013 Pazartesi

Kelle Paça Çorbası Tarifi


Kelle paça çorbasının tutkunları oldukça fazladır.Aslında bu tarifimi kurban bayramından önce paylaşmam gerekiyordu biraz erken oldu diyebilirim paylaşım yapma zamanı olarak.

Bazı akşamlar kelle paça çorbasını aramıyor değilim...Sıcacık kış günleri geçmeden sizlerle paylaşmak istedim.

Bugün oldukça soğuk ve yağışlı hava vardı ve süper markette reyonları gezerken aklıma geldi ve yapmak için gerekli olan malzemelerin bir kısmını markette geri kalan kısmını mahallemizin kasabından temiz ettim.

Gerekli olan malzemeler:

1 adet kuzu baş
5 adet kuzu paça(ayak)
Un
Margarin
Tuz

YAPILIŞI:

Başı satın aldıktan hemen sonra büyük bir tencere içerisine yerleştirerek üzerine çıkacak seviyeye kadar su ilave ediniz.

Mümkünse gece boyunca veya 2-3 saat boyunca serin bir alanda muhafaza ediniz.

Ertesi gün kanı çıkmış suyu boşaltınız.Burnunu tahta üzerinde biraz vurunuz .

Yıkadıktan sonra düdüklü tencere içerisine yerleştiriniz ve paçaları ocak ateşin tütsüleyip yıkayarak baş ile birlikte bir buçuk iki saat kadar pişiriniz.

Daha sonrasında etleri tencereden alarak süzgeç ile süzünüz etler soğumaya başladıktan sonra ayıklayarak tiftifkleyiniz.

Bir kase içerisine 5 kaşık un,tuz ve su ilave ederek çırpın dilerseniz 1 adet yumurta sarısı ekleyebilirsiniz.

Terbiye işlemi tamamlandıktan sonra unun köpükleri yok olana kadar kaynatmaya devam edin.

Etleri ilave ederek altını kapatınız servis ederken içerisine sarımsak sirke koyabilirsiniz.

Kelle Paça Çorbası Tarifi yemek için sizleri bekliyor.


- Kelle Paça Çorbası Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder