5 Eylül 2013 Perşembe

Şerbeti Kaynatılmayan Kolay Tatlı Tarifi


Kısa sürede acil misafirler için yapılacak ve uzun zaman harcanarak yapılan tatlıları aratmayan bir tarif arıyorsanız Esin Ocak sizler için bu tarifi buldu.

MALZEMELER:
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı irmik
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3-4 damla limon suyu
1,5-5 su bardağı un
Şerbeti:
2,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
YAPILIŞI:

Şerbeti için: su ve toz şekeri tencereye alıp eriyene kadar karıştıralım ve bir kenara alalım. (şerbet kaynatılmayacak).
Ardından hamur için un haricinde tüm malzemeyi harmanlayalım.
Yavaş yavaş un ilavesiyle kulak memesinden daha yumuşak bir hamur hazırlayalım.
Fındıktan çok az büyük parçalar koparıp yuvarlayıp yağlanmış fırın tepsimize 2 cm aralıklarla dizelim.
Dilerseniz üzerlerine işaret parmağınızla oyuk oluşturup fındık doldurabilirsiniz.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında iyice kızarana kadar pişirelim.
Fırından çıkardığımız tatlıyı büyükçe bir tencereye alalım.
Ardından soğuk şerbeti dökelim. arada alt üst yapalım. Biraz dinlendirip servis edelim.
Oldukça pratik ve yemesi bir o kadar zevkli bir tatlı. Tat olarak Kemalpaşa tatlısını andırıyor. Denemenizi kesinlikle tavsiye ederim. Afiyet Şeker Olsun...





- Şerbeti Kaynatılmayan Kolay Tatlı Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder