3 Eylül 2013 Salı

Havuçlu Patlıcanlı Börek Tarifi


Evinizde misafirlerinize kolaylıkla yapabileceğiniz çok aşırı malzeme gerektirmeyen oldukça pratik bir börek tarifi.

Gereken Malzemeler

Böreğimizin hamurunu yoğurmak için 2 yumurta,
1 tabak un,
1 çay kaşığı tuz ,
Biraz hamur mayası.

Havuçlu Patlıcanlı Börek Hazırlanışı

Yoğurduktan sonra 1 saat kadar bekletip hamurlarımızı açabildiğimiz kadar ince açıyoruz.
Önceden hazırladığımız harcı:(2 patlıcan, 2 soğan, 2 havuç,2 domatesi karıştırıyoz.)
Döküp istediğimiz şekilde sarıp üzerine yoğurt ve yumurta sarısı döküyoruz.
Fırınlayacağımız tepsinin içinin bol yağlı olması gerekiyor.
Önceden ısıtılmış (250)fırında pişiriyoruz.
Üzeri kızarınca fırından alınız.


Alternatif patlıcanlı börek tarifleri



Patlıcanlı Börek Tarifi
Aslında patlıcanı çok sevmem ama uzun zaman önce börek satışı yapan bir yerden almıştım tadını merak ettiğim için o günden beri patlıcanlı börek...
- Havuçlu Patlıcanlı Börek Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder