Zeytinyağlı Kabak Dolması Tarifi
Recipe Type: Dolma
Author: Esin Ocak
Prep time: 20 mins
Cook time: 40 mins
Total time: 1 hour
Serves: 6
Akdeniz ve Ege'de çok tercih edilen sağlık kaynağı zeytinyağı bu kabak dolması tarifine de tadını veren besin kaynağı.
Ingredients
Yeteri kadar kabak
2 su bardağı pirinç
yarım su bardağı sıcak su
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
zeytinyağı
tuz, karabiber, nane, pulbiber
Üzerine gezdirmek için:
zeytinyağı
Üzerlerini kapatmak için:
domates
Instructions
Kabakları yıkayıp soyalım. Ardından büyük olanları ortadan ikiye bölelim. Alt kısımdan 1 parmak mesafe kalacak şekilde içlerini kaşık ya da oyacak yardımıyla oyalım.
İç harcı için: Soğanı yemeklik doğrayalım. Bir miktar zeytinyağında soğanı kavurmaya başlayalım.
Soğanlar pembeleşince 2 su bardağı pirinci ekleyip kavurmaya devam edelim. Pirinç kavrulunca 1 yemek kaşığı salça ekleyip karıştıralım.
Ardından baharatları ilave edelim. Yarım su bardağı sıcak su ilave edelim. Çekene kadar pişirelim.
Suyunu çekince altını kapatıp biraz demlenmeye bırakalım. İçlerini oyduğumuz kabakları hazırladığımız harç ile dolduralım.
Domatesi dilimleyerek dolmaların üzerlerini kapatalım. Hazırladığımız dolmaları tencereye dizelim.
Üzerlerine az miktarda zeytinyağı gezdirelim. Kabakların yarısını gelecek miktarda sıcak su ekleyip pişmeye bırakalım.
Kabaklar yumuşayıp pirinci pişince altını kapatıp dinlendirelim. yoğurt ile servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun...
Calories: 180
3.2.1753
- Zeytinyağlı Kabak Dolması Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder